Maak van uw pensioenrecht geen betaalplicht

Pensionering moet een feestje zijn. Of op zijn minst een zorgeloze periode in uw leven, waarin tijd op alle mogelijke manieren ingevuld kan worden. Toch zijn er ondernemers die vandaag de dag helaas in een pensioengat terecht zijn gekomen. Laat u over de fiscale en bedrijfsmatige kant van zaken goed adviseren door een van onze specialistische advocaten en fiscalisten.

Vraag om goed advies
Zekerheid over een optimale pensioensituatie, ongeacht de complexiteit altijd het beste advies.

Zorgvuldige planning

Voor een mooi pensioen is een zorgvuldige planning van belang. Sinds de financiële crisis is pensioen enorm in beweging en hoort u links en rechts afwijkende adviezen voor een adequate opbouw. De pensioenadvocaten en -fiscalisten van Team Forward adviseren u over de wijze waarop u vermogen kunt opbouwen. Dit doen wij uiteraard voor ondernemers die zelf verantwoordelijk zijn voor het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst, maar ook voor particulieren die een aanvullend pensioen wensen.

Pensioen in eigen beheer

Jarenlang was het gangbaar uw pensioen in eigen beheer op te bouwen in een pensioen-BV. Vanwege fiscale maatregelen wordt het echter steeds lastiger om pensioen op die manier op te bouwen. Bijvoorbeeld door de afschaffing van de stamrecht-BV. Er moet dus gekeken worden naar alternatieven zoals de oudedagbestemmingsreserve.

Enkele pensioenrecht specialisten

Alternatieven voor vermogensopbouw

Er zijn diverse manieren om vermogen op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld sparen, beleggen of investeren in een onderneming of woning. De heffing kan op verschillende wijzen verlopen, afhankelijk van de keuzes die u maakt. Het is daarom verstandig het vermogensopbouw op een gunstige wijze te structureren. Daarbij hebben wij niet alleen aandacht voor een ideaal tarief, maar ook over de wijze waarop u vermogen nalaat aan familie, vrienden of goede doelen.

Fiscaal voordelige pensioenafkoop

Het stimuleren van de afbouw van pensioen in eigen beheer gaat hand in hand met verschillende fiscale faciliteiten om opgebouwde pensioenrechten voordelig vrij te laten komen. Wij adviseren bij een fiscaal voordelige pensioenafkoop. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om als DGA in 2017, onder voorwaarden de pensioenaanspraken bij eigen BV af te stempelen. Dit kan dan tegen een heffing van 34 procent inkomstenbelasting op de afkoopwaarde.

Wij bellen u ook

Uiteraard volgen wij de wet- en regelgeving op de voet. Mocht er binnenkort dus een ander gunstig alternatief zich voordoen dan zijn wij bekend met uw pensioenbehoefte en actuele situatie en adviseren wij simpelweg door gewoon eens te bellen.

Waarom Team Forward?

Met meerdere zelfstandige en professionele advocaten en fiscalisten, bieden wij de kennis en ervaring van een groot bureau met de voordelen van een kleine partner. Dit geeft ons de mogelijkheid om transparant en persoonlijk met uw opdracht aan de slag te gaan.

Laat ons zorgen wegnemen met helder advies

Vandaag gaat zijn gang wel. Wat er in de toekomst gebeurt wilt u echter vandaag al waarborgen. Laat ons wat zorgen wegnemen. De zelfstandige en specialistische pensioenadvocaten bij Team Forward in Tilburg helpen u met transparant en helder advies op weg.